Kinderfeestje :

    2 Paddenstoelen en kabouter...zelf de kastanjes en dennenappels zoeken zo maak je een leuke hersft hoek/tafel/schaal. kosten € 10,50

   

 

 

  €10,50      € 13,00    pompoenkaars

 

Hier even verschillende mogelijkheden op een rijtje met de prijs. Als je verder leest kun je kijken wat, voor welke leeftijd geschikt is.

HANDKAARS

  

 

   

                                                                                                                                                                                                                                                   erg leuk z'n handkaars, tja het londje zit in de middelvinger maar dat mag geen probleem zijn!! 

kosten €13,=

Een handkaars....niet je eigen hand maar op een manier zodat je ook op jongere leeftijd dit kunt maken .Vanaf 8 jaar, want geduld is er altijd wel voor nodig. En welke kleur of hoeveel ringen en welke versiersels je deze hand geeft is aan jou....lijkt het je wat??

 

 BALLONKAARS  GROOT

Hier word een mooie bolkaars (grote ballon techniek) gemaakt..die lang mee gaat, omdat  er een waxinelichtje in gaat. Leeftijd vanaf 11 jaar dit met oog op het gewicht van de kaars. kosten € 13,=

 

 

 

 

   

 helemaal zelf gedaan, moet je wel 11 jaar zijn!!

 

Kleine ballonkaars

   het eindresultaat mag er zijn.  kleine ballonkaars € 10,50

    

 zo mooi...met rust en en glitter kom je een heel eind!!

 kleine ballonkaars        combi workshop   kosten € 13,=

 

  

Ballonkaars gemaakt door jongens!!??

  

  

En ook deze jongens konden lezen en kaarsen maken tegelijk......................en het resultaat mag er zijn!!

Voor de  jongere kinderen de set kaarsen dompelen, kosten € 8,=

      Dit is nog maar het begin....

   

 zo te zien waren ze blij met het resultaat van hun kaarsen.

  een andere groep, met een mooi eind resultaat, hebben ze toch maar weer even gedaan!!

 

Voor de allerkleinste(5 jaar) beginnen we met een klein kaarsje, vanaf 6 a 7 jaar kunnen ze het helemaal zelf.

KINDERFEESTJES kaarsen maken                                                                                                                                                                                                                                                                        Lekker knutselen met was. Trek kleren aan die tegen een spatje kunnen! Een creatief kinderfeestje met een verrassend resultaat, voor elke leeftijd een passende techniek. Maak je eigen ballon kaars, droomkaars of 2 gedompelde kaarsen. Alle zelfgemaakte kaarsen mag je natuurlijk na afloop mee naar huis nemen

 

De BALLONKAARS is voor kinderen in de leeftijd vanaf 7 jaar. Er word een ballon gevuld met water die gedompeld wordt in de kaarsenwas totdat het laagje dik genoeg is om van de ballon te verwijderen. Dan gaan we er een vorm aan geven. Dit kan een bloem, een zonnetje, een bommetje,een draakje,of welke fantasievorm dan ook. Vervolgens gaan we de kaars kleuren met gekleurde was, schilderen met speciale verf hoort ook tot de mogelijkheden. De kinderen gaan uiteindelijk met een prachtig kunstwerk naar huis. Maximaal 10 a 12 kinderen, duur van het feestje is ongeveer 2 uur (hoe groter de groep hoe langer het duurt denk soms aan 3 uur). Kosten zijn vanaf € 10,50 per kind. Handig om kleren aan te trekken die tegen een spatje kunnen!!!  Wat de kinderen maken van de ballonkaars...hangt ook van de leeftijd af. De kinderen van 7 jaar moeten we het eenvoudig houden zodat de kinderen het ook zelf kunnen doen!! Als ze 10 of 11 jaar zijn dan kunnen ze haast vrij hun gang gaan omdat ze zelfstandig kunnen werken. Met een feestje is het altijd raadzaam om alle kinderen het zelfde te laten maken, dus allemaal een kuiken of allemaal een bloem, anders moeten ze te lang wachten...en dat geduld heeft niet ieder kind.

   kleine ballon...schaapjes kaars.

   

  Een set KAARSEN DOMPELEN  je begint met een lontje en gaat deze dompelen in de was. Door elke keer 1 minuut te wachten en daarna weer een volgend laagje was te dompelen ontstaat er een mooie witte kaars. Als de kaars dik genoeg is dan kunnen we hem kleuren en vormen. De kaars kan recht blijven of veranderen in een wokkel of ineens spikkels krijgen of door middel van een knijptechniek er een vorm in knijpen. Dan gaan we naar de kleurenwas en geef je de kaars jouw speciale kleur. Van rood tot zwart en van paars tot roze. Je gaat met 2 prachtige kaarsen naar huis. Maximaal 12 kinderen, leuk voor alle leeftijden. Voor de allerkleinste (vanaf 4 jaar) hebben we ook al kleine kaarsjes, dan duurt het niet zo lang en kunnen ze al snel gaan kleuren en vormen. Kosten € 8,= per set kaarsen per kind.

Zie hier de methode Kaarsen dompelen, we starten met een lontje en zien die uitgroeien tot een/twee mooie kaarsen!!

 

      

We verzorgen op aanvraag ook limonade en wat lekkers, Kosten € 7.- per groep. Ook is er thee en koffie voor de ouders aanwezig. Het lekkers kun je zelf versieren voordat je het opeet....(wel van te voren opgeven of je hier gebruik van wilt maken) Een van de kinderen een glutenvrij  geen probleem. Maar meld dit wel op tijd!

DROOMKAARS                                                                                                                                                                                                                                  Door een vorm aan een stok vast te maken en hier mee te gaan dompelen ontstaan er kaarspegels...druppel voor druppel word je kaars groter en zwaarder.Als die groot genoeg is dan gaan je hem kleuren. Meerdere kleuren over elkaar heen tot slot nog wat marmereffect. Leeftijd vanaf 8 jaar, tijd ongeveer 2 a 3uur, kosten  € 13,= Maximaal 12 kinderen.

      

    

En de mooiste droomkaarsen nemen ze altijd mee naar huis.....

DE DROOMKAARS GAAT HEEL LANG MEE.....als hij af is, zetten we er een waxinelichtje in......zo heb je jaren plezier van deze kaars.

Heeft u foto's gemaakt van het kinderfeestje en/of workshop....En wilt u ze met ons delen!!! Stuur ze dan op  dan kunnen wij ze evt. op de website plaatsen als u dit goed vind!! of plaats het zelf op facebook

                                                                                                       

         

 


Oude Ambachten atelier · Nijkerk · 06-13508257